Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Doradzenie w składaniu kompa

FlyForFun

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam na wstępie dodam że komputer już jest, chcę w nim tylko wymienić części a nie za bardzo wiem jak się za to zabrać

1' Głównie chodzi mi o to aby poszły tam słabcze gry typu Minecraft / Gothic 1/2 - ogólnie stare gry

2' Komputer był kupiony jakieś 10 lat temu i nic się mu przez ten czas nie działo. Chciałbym aby tak zostało a jednocześnie przyspieszyć go na tyle aby poszedł minecraft na multiplayer ^^

3' Nie pisać mi komentów w stylu " lepiej wydaj 2koła i kup porządnego kompa" - ponieważ mam 2gi komputer który wieżcie mi na słowo nie będzie już lepszy. po prostu chce przyspieszyć troszeczkę stary.

4' Kwota którą chcę wydać to 500 - 1000zł z naciskiem na 500

części które już posiadam ( piszcie co wymienić i na co )

Intel Celeron CPU 2.40Ghz

512MB DDR @ 133MHz

128MBGeForce FX 5200

do części postaram się znaleźć dostęp samodzielnie ale piszcie mnw z ceną albo możecie wrzucać linki do aukcji z góry dzięki.

16k7y4p.png

Opublikowano

Łap : http://techplanet.pl/przechowalnia/zapisana/?s=56411&s=56456&s=65717&s=63363&s=74756&s=75079

W tym zestawie co masz nie da się nic wymienić bo zmieniając jedną część musisz następne bo nie wejdą albo się spalą. Oczywiście podałem nowy sprzęt możesz to samo szukać na allegro i wyjdzie znacznie taniej. Masz tutaj całkiem przyzwoity zestaw, który pozwoli ci pograć w nowsze tytuły na mniejszej rozdzielczości.

CPU : Core i5 3470   3.8 Ghz //  GPU : Palit GeForce GTX 960 OC // PSU : Deus G1 500W   //  CASE :  Brutus M23  // MOBO : Z77A-G43  // RAM : 6GB DDR3   //  HDD : Barracuda 500GB     

Monitor : X2377HDS-B1 ( 23 Cal )

24dnacg.png

Opublikowano

250gb na techplanet jest tańszy 5zł..

CPU : Core i5 3470   3.8 Ghz //  GPU : Palit GeForce GTX 960 OC // PSU : Deus G1 500W   //  CASE :  Brutus M23  // MOBO : Z77A-G43  // RAM : 6GB DDR3   //  HDD : Barracuda 500GB     

Monitor : X2377HDS-B1 ( 23 Cal )

24dnacg.png

Opublikowano

Łap : http://techplanet.pl/przechowalnia/zapisana/?s=56411&s=56456&s=65717&s=63363&s=74756&s=75079

W tym zestawie co masz nie da się nic wymienić bo zmieniając jedną część musisz następne bo nie wejdą albo się spalą. Oczywiście podałem nowy sprzęt możesz to samo szukać na allegro i wyjdzie znacznie taniej. Masz tutaj całkiem przyzwoity zestaw, który pozwoli ci pograć w nowsze tytuły na mniejszej rozdzielczości.

kurde serio nic sie nie da z tym zrobić ? nie chce wymieniać wszystkiego kurde najwyzej wywale tego kopa tylko chce wiedziec czy czegos z niego nie wyciagne jak mu cos wymienie :/

16k7y4p.png

Opublikowano

dysk/nagrywarka na sata?

pewnie na "ide" bo jak ma 10 lat.. no ale sprawdź i najlepiej dozbieraj jakieś 200-300 zł lub 500 jak możesz.

jaka obudowa?

Komputer to już staruszek, daj mu już odejść na emeryturę ;p

STOP komentarzom typu: "AMD to gówno"! Zanim coś napiszesz, to pomyśl jak odbiorą to inni !

Mój Potwór xD : I5 3350p, Club3D 7870xt le, Msi b75-p45, Silentium PC deus 500w, goodram 4gb 1333 cl9

Opublikowano

zmienisz procesor, trzeba i płyte, zmienisz płyte trzeba dysk i ram, zmienisz grafikę trzeba zasilacz, moze sie nie zmieścić w obudowę twoja i zmienisz obudowę i cały nowy komp..

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...